Google Reference School

Met veel fierheid delen we mee dat SBSO Zonnebos officieel een Google Reference school is. Onze school krijgt deze titel als derde in België en behoort zo tot de selecte groep van een paar honderdtal scholen wereldwijd.

De afgelopen schooljaren heeft ons team van Zonnebos actief ingezet op de uitrol van Google Workspace for Education. We investeerden in meer dan 500 Chromebooks en gingen actief aan de slag met educatieve Google-toepassingen. Hierbij werd uiteraard ingezet op de ondersteuning van leerkrachten door intern verschillende opleidingen te organiseren.

Een goed voorbeeld van een opleiding is onze Google Discovery Day. Hierbij organiseerde onze school samen met Google for Education en Signpost een studiedag voor interne personeelsleden en externe mensen. Tijdens deze studiedag kregen de deelnemers de kans om kennis te maken met verschillende tools van Google Workspace for Education.

Prima werk van alle ICT-ambassadeurs, elke collega en in het bijzonder van Kristof Van Dyck en Maarten Verswyver, onze ICT-coördinatoren!

Als referentieschool staan wij in de toekomst open voor andere scholen die willen leren uit onze ervaringen en zullen soms zelfs Google producten kunnen testen voordat ze op de markt komen.

 

STORY OF IMPACT