kleur-grootkeuken Grootkeukenmedewerker

BEROEPSPROFIEL

De leerling werkt later als assistent in teamverband in de grootkeuken.
Een grootkeuken is niet hetzelfde als een restaurant.  De grootkeuken heeft als kenmerk dat het grote hoeveelheden maaltijd tegelijkertijd bereidt, bijvoorbeeld in scholen, ziekenhuizen, instellingen, bedrijven, …

Dit betekent:

  • wassen, schillen, fijnsnijden en koken van groenten en fruit
  • bereiden van soepen, koude sauzen of salades
  • bakken en braden
  • hygiënisch bewaren van voedingsmiddelen
  • werkplaats en werkinstrumenten schoonmaken
  • werkplaats opruimen

Stressbestendigheid, kunnen samenwerken in teamverband, fijne handvaardigheid, aandacht voor nauwkeurigheid en orde en een goed uithoudingsvermogen hebben, zijn nodig om de opleiding met succes te kunnen volgen en te beëindigen.

BEROEPSGERICHTE VAKINHOUDEN

Binnen de BGV-vakken leren wij allereerst de basistechnieken van de beroepsopleiding aan: fijnsnijden van groenten, reinigen van groentes en fruit,….

Door praktijkervaringen binnen de school en tijdens stages aan te bieden, kan de leerling de elementaire kennis omzetten in praktische handelingen.

Tijdens de lessen gaat er ook veel aandacht naar de werkattitudes van de leerlingen en het zorgvuldig naleven van de specifieke veiligheidsregels.
Vooral de meest recente ontwikkelingen rond voedingsveiligheid en voedingshygiëne zijn van groot belang.

In het volgende schema vindt u een overzicht van de lessentabel grootkeukenmedewerker.

 

EINDE OPLEIDING

Na het beëindigen van de opleiding heeft de leerling een reële kans op tewerkstelling in grootkeukens, voedingsbedrijven, self-servicerestaurants, traiteurszaken en catering.